Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
 
Read More
2018-01-12

18年01月12日 社區人大

新年真有新氣象?

2017年,香港被共匪蹂躪至體無完膚,香港人可曾真正自豪過?

踏入2018,有改變嗎?臨臨慘被虐殺,黑警公開要求執法免刑責,東鐵大癱瘓,新一年以冷血,憤怒,荒謬展開,香港入期待的,可能真是no news is good news.

星期日的泛民初選,會否是香港政治轉勢的契機,還是仍會原地踏步,給共匪為所欲為?大家拭目以待。

(主持:Klins,史保奇)

1643
 
Read More
2018-01-06

18年01月05日 社區人大

《工人係人,唔係機械人!》

每一日,點解條街嘅垃圾無曬? 每一日,點解可以買野咁順暢? 每一日,點解咁快可以有野食? 每一日,點解可以咁快到達你想去嘅地方? 每一日,我地都因為佢地嘅努力,先至可以生活得咁方便快捷。 其實我地有無諗過? 外判商想賺到盡,唔將佢地壓榨到滴油不剩,都唔肯罷休;政府掛住搞政治,搞大白象,根本對佢地視若無睹。佢地有事嗰陣,或者係我地有事嗰陣,可以搵邊個?靠邊個? 其實勞資糾紛每日都上演緊,只係其他事件無咁幸運,可以令到咁多人關注,然後向外判商同埋政府施壓。 我地無人想自己嘅城市,用我地勞動出嚟嘅成果,只係為咗推動呢個怪物城堡繼續運作。

1629
 
Read More
2017-12-29

17年12月29日 社區人大

少數族裔在香港的二三事

《本集內容》 自古以來一直都有少數族裔人士在香港生活,有些是數代也在香港土生土長,有些是因工作而移居香港,亦有些因極權政府壓逼或戰亂逃來香港,但大家又知不知道個中故事? 究竟然所謂的「假難民」又是否真的存在?當中又是否涉及政治命題? 我們一齊來再次探討吧~!

主持: 黃英偉 Andrew

嘉賓: 南方民主同盟 龍偉汶

1619
 
Read More
2017-12-22

17年12月22日 社區人大

如果我選擇做孝順仔女,咁我係咪好無用?

(阿楊, 史保奇)

1613
Radio Live
Loop Sidebar Right